Elektrische fietsenKinderfietsenMountainbikesStadsfietsenStadshybrides
Haal- en brengservice Reparatie Servicebeurten SQ Zadelmeting Sleutelservice Verzekering
Openingstijden Geschiedenis Foto's Filmpjes
Fietsen Accessoires

Geschiedenis

Van Sleeuwen Tweewielers te Venhorst bestaat al weer meer dan 95 jaar. In 1928 begon Antoon van Sleeuwen op de Statenweg, nabij de toenmalige kippenslachterij (nu Animo varkensveiling), een handel in, en reparatie aan fietsen. Ook verkocht men in die tijd nog wat kruidenierswaren als snoep en tabakswaren.

Nadat zoon Bert van Sleeuwen de zaak had overgenomen, is de zaak in de jaren '60 verhuisd naar de huidige locatie aan de Ringbaan 27 in Venhorst. Hier werd de zaak uitgebreid met een benzinestation en handel in, en reparatie aan bromfietsen. Om gezondheidsredenen moest Bert van Sleeuwen begin jaren '80 een stapje terugdoen en kwam zoon Gerard in de zaak. Gerard breidde de zaak uit met motoren en intussen was ook zoon Benny van Sleeuwen in de zaak gekomen. Door o.a. ruimtegebrek werd in 1990 besloten om de zaak op te splitsen. Gerard van Sleeuwen bouwde een splinternieuw pand aan de Antoniusstraat 60 in Volkel, waar hij nu nog steeds een bloeiende zaak in motoren en scooters runt.

Benny van Sleeuwen ging in Venhorst zijn eigen weg, en in 1993 werd het benzinestation i.v.m. milieumaatregelen gesloten. In 1995 werd in de regio gestart met een ophaalservice van reparatiefietsen, waardoor de zaak een sterke groei onderging. In 1997 werd een grootschalige bouw afgerond door een heropening van de vernieuwde winkel. Hierdoor beschikte van Sleeuwen 2wielers over een zeer moderne werkplaats en winkel met een oppervlakte van 200m2. Na de heropening in 1997 steeg de omzet explosief en mede door de drukte in de verkoop en reparatie van fietsen werd besloten om in '98/'99 te stoppen met bromfietsen en tuinmachines waardoor men zich helemaal kon specialiseren op het gebied van fietsen en bijbehorende accessoires.

In 2019 is van Sleeuwen Tweewielers een Bike Totaal winkel geworden. Gespecialiceerd in E-bikes. Klanten kunnen terecht voor Gazelle, DutchID, Cube, Batavus, Sparta, Cortina en TREK.


In 2020 is ook de 4e generatie van Sleeuwen toegetreden tot het team van Bike Totaal van Sleeuwen Tweewielers in Venhorst, namelijk Rens van Sleeuwen. In 2028 hopen we dan ook samen het 100 jarig bestaan te mogen vieren.

 

Graag tot ziens,

Benny, Rens en Anita van Sleeuwen.DEEL MET UW VRIENDEN: