Elektrische fietsenKinderfietsenMountainbikesStadsfietsenStadshybridesTrekkingfietsen
Haal- en brengservice Reparatie Servicebeurten SQ Zadelmeting Sleutelservice Verzekering
Openingstijden Geschiedenis Foto's Filmpjes
Fietsen Accessoires

Geschiedenis

Van Sleeuwen Tweewielers te Venhorst bestaat al weer meer dan 90 jaar. In 1928 begon Antoon van Sleeuwen op de Statenweg, nabij de toenmalige kippenslachterij (nu Animo varkensveiling), een handel in, en reparatie aan fietsen. Ook verkocht men in die tijd nog wat kruidenierswaren als snoep en tabakswaren.

Nadat zoon Bert van Sleeuwen de zaak had overgenomen, is de zaak in de jaren '60 verhuisd naar de huidige locatie aan de Ringbaan 27 in Venhorst. Hier werd de zaak uitgebreid met een benzinestation en handel in, en reparatie aan bromfietsen. Om gezondheidsredenen moest Bert van Sleeuwen begin jaren '80 een stapje terugdoen en kwam zoon Gerard in de zaak. Gerard breidde de zaak uit met motoren en intussen was ook zoon Benny van Sleeuwen in de zaak gekomen. Door o.a. ruimtegebrek werd in 1990 besloten om de zaak op te splitsen. Gerard van Sleeuwen bouwde een splinternieuw pand aan de Antoniusstraat 60 in Volkel, waar hij nu nog steeds een bloeiende zaak in motoren en scooters runt.

Benny van Sleeuwen ging in Venhorst zijn eigen weg, en in 1993 werd het benzinestation i.v.m. milieumaatregelen gesloten. In 1995 werd in de regio gestart met een ophaalservice van reparatiefietsen, waardoor de zaak een sterke groei onderging. In 1997 werd een grootschalige bouw afgerond door een heropening van de vernieuwde winkel. Hierdoor beschikte van Sleeuwen 2wielers over een zeer moderne werkplaats en winkel met een oppervlakte van 200m2. Na de heropening in 1997 steeg de omzet explosief en mede door de drukte in de verkoop en reparatie van fietsen werd besloten om in '98/'99 te stoppen met bromfietsen en tuinmachines waardoor men zich helemaal kon specialiseren op het gebied van fietsen en bijbehorende accessoires.

In het najaar van 2002 heeft de winkel een complete facelift ondergaan, het gehele interieur is vernieuwd en de winkel is vergroot met een complete accessoireshoek van 40m2 met een rechtstreekse verbinding naar de 2e etage van de winkel waar gebruikte en nieuwe fietsen staan. Door de uitbreiding van de accessoires heeft men nu een zeer ruime keuze in alles wat op een fiets zit of gebruikt kan worden. Naast Gazelle, is van Sleeuwen Tweewielers dealer van Sparta, Trek, Dutch ID en LOEKI kinderfietsen.
Wij zijn gespecialiseerd in de elektrische fietsen van Gazelle, TREK, Sparta, Dutch ID.

In 2004 zijn wij genomineerd voor "tweewielerwinkel van het jaar", en tevens hebben we in 2004 het Bovag 5-sterren certificaat behaald. Indien oprichter Antoon van Sleeuwen deze schitterende zaak nog zou mogen zien dan zou hij zeker heel trots geweest zijn. Na 93 jaar is van Sleeuwen Tweewielers uitgegroeid tot een zeer moderne en vooruitstrevende zaak waar service en persoonlijke aandacht en een eerlijk advies nog steeds hoog in het vaandel staan!

In 2020 is ook de 4e generatie van Sleeuwen toegetreden tot het team van Bike Totaal van Sleeuwen Tweewielers in Venhorst. 

 

***BIKE TOTAAL VAN SLEEUWEN TWEEWIELERS***

Vanaf januari 2019 zijn wij BIKE TOTAAL VAN SLEEUWEN TWEEWIELERS, uw vertrouwde tweewielerspecialist voor kwaliteit, service en klantvriendelijkheid. Nu met nog meer zekerheid en voordeel voor u en uw tweewieler.

***BESTE SERVICEMEDEWERKER BIKE TOTAAL 2019-2020***

Op 2 november 2020 is Benny van Sleeuwen uitverkozen tot beste servicemedewerker van Bike Totaal, een titel die hij met trots zal dragen.

***BESTE SERVICE REVIEW 2020-2021 SERVICETEAM BIKE TOTAAL***

Op 15 november 2021 hebben wij de prestigeuze prijs uitgereikt gekregen van "beste serviceteam" van Bike Totaal. Op deze titel zijn we met ons hele team heel trots, vooral omdat dit de waardering van onze klanten is.

 

 

tot ziens,

Benny, Rens en Anita van Sleeuwen.DEEL MET UW VRIENDEN: